Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

 

Erste Group EURO STOXX 50® Express-Bond IV 2016-2020 (SN282)

 

Kiknek ajánljuk figyelmébe?

  • Akik profitálni szeretnének az EURO STOXX 50 teljesítményéből oldalazó vagy enyhén emelkedő piaci mozgás esetén.
  • Akik attraktív hozamot szeretnének elérni, akár előrehozott lejárat lehetőségével.
  • Akik a mögöttes indexbe történő közvetlen befektetéshez képest alacsonyabb kockázatot szeretnének vállalni.

A strukturált értékpapírok jegyzésére üzletkötőinknél, illetve a NetBrokerben van lehetőség.

Főbb paraméterek

Megnevezés Erste Group EURO STOXX 50® Express-Bond IV 2016-2020 (SN282)
Termékkategória Express Note
Mögöttes termék Euro Stoxx 50 index (További információk az Indexről: http://www.stoxx.com/index.html)
Kibocsátó Erste Group Bank AG
Névérték 1000 EUR
Kupon 4,50%
Devizanem EUR
Jegyzési időszak 2016. június 3. – 2016. június 27.
Megfigyelési dátumok Évente (lehetséges kifizetési időpontokat megelőző 5. munkanapon)
Kifizetés korai lejárat esetén Abban az évben, amikor a megfigyelési időpontban az EURO STOXX 50® értéke az Indulási érték felett van vagy azzal megegyezik, korai lejáratra kerül sor és az eltelt évek számának megfelelő kuponfizetésre valamint a Névértékre jogosult a befektető.
Lejáratkori kifizetés Amennyiben korai lejáratra nem kerül sor és az utolsó megfigyelési napon (2020. június 22-én) az EURO STOXX 50® értéke megegyezik a Kiindulási ár 60%-ával vagy afölött van, a Névérték 100%-ának plusz a 4 évre számolt kuponnak a kifizetésére kerül sor.
Egyéb esetben az EURO STOXX 50® indulástól számított teljesítményének megfelelő kifizetésre kerül sor. Ebben az esetben tőkevesztéssel kell számolni.
Lejárat napja 2020. június 29.
Futamidő, elszámolás 2016. június 29 – 2020. június 29.
Tőzsdei bevezetés Bécsi Értéktőzsde

Részletes Információk

Ügyféltájékoztató

Express Note általános terméktájékoztató

Letölthető dokumentumok

Alaptájékoztató
Alaptájékoztató - magyar nyelvű összefoglaló

Végleges Feltételek
Végleges Feltételek - magyar nyelvű összefoglaló

Másodlagos piac

Lejárat előtti értékesítésre korlátozottan van lehetőség, az Értékpapírok visszavásárlására a Kibocsátó valamint Forgalmazó nem vállal kötelezettséget. Ebből következően előfordulhat, hogy Ön nem tudja vagy nem a szándékai szerint tudja majd a futamidő alatt értékesíteni ezen értékpapírjait.

Kockázati tényezők

  • Az értékpapírra az osztrák jog rendelkezései az irányadók;
  • lejáratkori érték kifizetéséért, az Express Note kibocsátója, az Erste Group Bank AG vállal kötelezettséget. Amennyiben fizetésképtelen, úgy a lejáratkori érték kifizetése kétséges;
  • nincs tőkevédelem;
  • amennyiben a mögöttes termék értéke a korlát értéke alá csökken és a végső megfigyelési időpontban is ott tartózkodik, tőkeveszteség is lehetséges;
  • az elérhető lejáratkori hozam maximális értéke a Kupon értéke szorozva az eltelt évek számával, abban az esetben is, ha a mögöttes termék ennél jobban teljesít;
  • a futamidő alatt az Express Note árfolyama nem 1:1 arányban követi a mögöttes index mozgását;
  • korlátozott értékesíthetőség.

Az Erste Group EURO STOXX 50® Express-Bond IV 2016–2020 (SN282) egyéb részleteiről kérjük, tájékozódjon az értékpapírok forgalomba hozatalához készült Végleges Feltételekből és az Alaptájékoztatóból, illetve azok magyar nyelvű összefoglalójából, melyek megtalálhatóak az Erste Befektetési Zrt. (www.ersteinvestment.hu) valamint a Kibocsátó (www.erstegroup.com) honlapján.

A jelen dokumentumban foglalt információk nem teljeskörűek, céljuk kizárólag az adott strukturált értékpapír fajtával, illetve az egyedi termékkel kapcsolatos egyes specifikus információk megismertetése a befektetőkkel. Felhívjuk a figyelmet, hogy az Erste Group Bank AG által kibocsátott értékpapírok Kibocsátási Programja (Equity Linked Notes Programme) és a Magyarországon is forgalomba hozott egyes strukturált értékpapírok forgalomba hozatala kapcsán készült Végleges Feltételek (Final Terms) a Kibocsátó www.erstegroup.com és az Erste Befektetési Zrt. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., tev. eng. szám: E-III/324/2008 és III/75.005-19/2002, tőzsdetagság: BÉT és Deutsche Börse AG) oldalán (www.ersteinvestment.hu) rendelkezésre állnak, melyeket kérjük, figyelmesen olvasson el befektetési döntése előtt. Befektetési döntése meghozatala előtt mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát, díjait, a számlavezetéshez kapcsolódó díjakat, költségeket és a befektetésekből származó esetleges károkat, továbbá ismerje meg a strukturált értékpapírokhoz kapcsolódó kockázatokat. Jelen tájékoztató áttanulmányozása nem helyettesíti a kibocsátói dokumentumok ismeretét. A jelen tájékoztatás a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény szerinti kereskedelmi kommunikációnak minősül.

A jelen tájékoztató tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak, a leírtak alapján sem az Erste Befektetési Zrt.-vel szemben, sem a Kibocsátóval szemben igény nem érvényesíthető. Az Erste Befektetési Zrt. a változtatás jogát fenntartja.