Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

 

6,80% Erste Group Multi Protect Automobile 2015-2016

 

Kinek ajánljuk a figyelmébe?

 • Akik vonzó Kupon kifizetésben szeretnének részesülni az előre meghatározott lejárati időpontban.
 • Akik a Mögöttes részvények árfolyamának oldalazó mozgására számítanak (stagnálás, enyhe emelkedés vagy enyhe csökkenés), és nem várják, hogy az árfolyam akár pozitív akár negatív irányban jelentősen változni fog.
 • Akik a mögöttes részvényekbe történő közvetlen befektetéshez képest alacsonyabb kockázatot szeretnének vállalni.

Főbb paraméterek

Megnevezés 6,80% Erste Group Multi Protect Automobile 2015-2016
Termékkategória Multi Protect
Mögöttes termék Részvénykosár:
– Bayerische Motoren Werke AG
– Daimler AG
– Volkswagen AG
Kibocsátó Erste Group Bank AG
Névérték 1000 EUR
Kupon 6,8%
Korlát A mögöttes részvények 2015. augusztus 27-i záró árfolyamának 70%-a
Devizanem EUR
Megfigyelési időszak 2015. augusztus 28. - 2016. augusztus 22.
Lejáratkori kifizetés A lejáratkori kifizetés a mögöttes részvénykosár teljesítményétől függ. Attól függően, hogy a mögöttes részvénykosár elemeinek napi záró árfolyama a megfigyelési időszak alatt érintette-e vagy átlépte a Korlátot, lejáratkor a fix kupon kifizetése mellett a Névérték, vagy a legrosszabbul teljesítő részvény leszállítására, plusz szükség esetén kerekítési különbözet pénzbeni kifizetésére kerül sor.

Névérték kifizetése lejáratkor, ha:
– a megfigyelési időszak alatt a mögöttes részvénykosár egyik elemének ára sem esik az előre meghatározott Korlát ár alá vagy nem érinti azt. Ez akkor is érvényes, ha egy vagy több mögöttes részvény árfolyama a megfigyelési időszak végén az Indulási ár (2015. augusztus 27-i záróár) alatt van, de mindegyik árfolyama továbbra is meghaladja a Korlát árat.
– a 3 mögöttes részvény közül a megfigyelési időszak alatt valamelyik árfolyama érinti vagy átlépi a Korlátot, de lejáratkor minden részvény árfolyama eléri vagy meghaladja az Indulási árat. 

Részvényben történő teljesítés lejáratkor, ha:
– a megfigyelési időszak alatt valamely mögöttes részvény árfolyama érinti vagy átlépi a Korlátot, és a megfigyelési időszak végén a 3 részvény közül bármelyik részvény árfolyama az Indulási ár alatt van.
Ekkor a befektető a 3 mögöttes részvény közül a futamidő alatt legrosszabbul teljesítő részvényből meghatározott darabszámot kap.
Kifizetendő darabszám: a Névérték és a legrosszabbul teljesítő részvény Indulási árának hányadosa egészre kerekítve. Pénzbeni kifizetés: A kerekítésből adódó különbözet euróban kerül kifizetésre a 2016. augusztus 22-i záróárral kalkulálva.
Lejárat napja 2016. augusztus 28.
Futamidő, elszámolás 2015. augusztus 28-tól 2016. augusztus 28-ig
Tőzsdei bevezetés A termék bevezetésre kerül a Bécsi, Frankfurti és Stuttgarti Értéktőzsdére

Részletes információk

Ügyféltájékoztató
Multi Protect általános terméktájékoztató

Letölthető dokumentumok

Alaptájékoztató
Alaptájékoztató - magyar nyelvű összefoglaló

Végleges feltételek
Végleges feltételek - magyar nyelvű összefoglaló

Másodlagos piac

Lejárat előtti értékesítésre korátozottan van lehetőség, az Értékpapírok visszavásárlására a Kibocsátó valamint Forgalmazó nem vállal kötelezettséget. Ebből következően előfordulhat, hogy Ön nem tudja vagy nem a szándékai szerint tudja majd a futamidő alatt értékesíteni ezen értékpapírjait.

Kockázati tényezők

 • az értékpapírra az osztrák jog rendelkezései az irányadók
 • a lejáratkori érték kifizetéséért, a Multi Protect előállítója, az Erste Group Bank AG vállal kötelezettséget,. Aamennyiben fizetésképtelen, úgy a lejáratkori érték kifizetése kétséges
 • nincs tőkevédelem;
 • amennyiben a mögöttes részvénykosár valamely elemének záró árfolyama a korlát értéke alá csökken, vagy érinti azt, tőkeveszteség is lehetséges
 • a mögöttes kosárban szereplő bármely – akár egyetlen - elem rossz teljesítménye befolyásolhatja a lejáratkori kifizetést
 • A részvényárfolyamok esetében a termék Előállítója által alkalmazott tőzsdei árfolyamok az irányadóak, amelyek – a részvénypiac sajátosságaiból eredően, pl. egy részvényre több tőzsdén is jegyeznek árat – eltérőek lehetnek.
 • Abban az esetben, ha lejáratkor a Mögöttes termékben történő kifizetésre kerül sor, a továbbiakban az így kapott részvények tekintetében az adott részvényre vonatkozó kockázatok és egyéb jellemzők az irányadók.
 • az elérhető lejáratkori kifizetés maximális értéke a a kupon és a névérték összege, akkor is, ha a mögöttes termék ennél jobban teljesít
 • a futamidő alatt az Értékpapír árfolyama nem 1:1 arányban követi a mögöttes részvénykosár mozgását
 • korlátozott értékesíthetőség, másodpiac hiánya, alacsony likviditás.

A 6,80% Erste Group Multi Protect Automobile 2015-2016 egyéb részleteiről kérjük, tájékozódjon az értékpapírok forgalomba hozatalához készült Végleges Feltételekből és az Alaptájékoztatóból, illetve azok magyar nyelvű összefoglalójából, melyek megtalálhatóak az Erste Befektetési Zrt (www.ersteinvestment.hu) valamint a Kibocsátó (www.erstegroup.com) honlapján.

A jelen dokumentumban foglalt információk nem teljeskörűek, céljuk kizárólag az adott strukturált értékpapír fajtával, illetve az egyedi termékkel kapcsolatos egyes specifikus információk megismertetése a befektetőkkel. Felhívjuk a figyelmet, hogy az Erste Group Bank AG által kibocsátott értékpapírok Kibocsátási Programja (Equity Linked Notes Programme) és a Magyarországon is forgalomba hozott egyes strukturált értékpapírok forgalomba hozatala kapcsán készült Végleges Feltételek (Final Terms), illetve azok magyar nyelvű összefoglalója a Kibocsátó www.erstegroup.com és az Erste Befektetési Zrt. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., tev. eng. szám: E-III/324/2008 és III/75.005-19/2002, tőzsdetagság: BÉT és Deutsche Börse AG) oldalán (www.ersteinvestment.hu) rendelkezésre állnak, melyeket kérjük, figyelmesen olvasson el befektetési döntése előtt. Befektetési döntése meghozatala előtt mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát, díjait, a számlavezetéshez kapcsolódó díjakat, költségeket és a befektetésekből származó esetleges károkat, továbbá ismerje meg a kötvényekhez kapcsolódó kockázatokat. Jelen tájékoztató áttanulmányozása nem helyettesíti a kibocsátói dokumentumok ismeretét.

A jelen tájékoztató tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak, a leírtak alapján sem az Erste Befektetési Zrt.-vel szemben, sem a Kibocsátóval szemben igény nem érvényesíthető. Az Erste Befektetési Zrt. a változtatás jogát fenntartja.
.