Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

 

Erste Group EURO STOXX 50® Express USD 2017-2021

 

Kinek ajánljuk a figyelmébe?

  • Akik profitálni szeretnének az EURO STOXX 50 teljesítményéből oldalazó vagy enyhén emelkedő piaci mozgás esetén.
  • Akik attraktív hozamot szeretnének elérni, akár előrehozott lejárat lehetőségével.
  • Akik a mögöttes indexbe történő közvetlen befektetéshez képest alacsonyabb kockázatot szeretnének vállalni.

A strukturált értékpapírok jegyzésére üzletkötőinknél, illetve a NetBroker-ben van lehetőség.

Főbb paraméterek

Megnevezés Erste Group EURO STOXX 50® Express USD 2017-2021
Termékkategória Express Note
Mögöttes termék Euro Stoxx 50 index
Kibocsátó Erste Group Bank AG
ISIN AT0000A1YH64
Névérték 1000 USD
Kupon 4,15%
Visszahívási korlát A mögöttes index 2017.október 31-i záróárának 100%-a
Lejáratkori korlát A mögöttes index 2017.október 31-i záróárának 60%-a
Devizanem USD
Jegyzési időszak 2017. október 5 – 2017. október 30.
Értékelési napok Évente
(lehetséges kifizetési időpontokat megelőző 5. munkanapon)
Lehetséges visszahívás Évente
(Első alkalommal 2018. november 2-án)
Kifizetés korai lejárat esetén Abban az évben, amikor a megfigyelési időpontban az EURO STOXX 50® értéke az Indulási érték felett van vagy azzal megegyezik, korai lejáratra kerül sor és az eltelt évek számának megfelelő kuponfizetésre valamint a Névértékre jogosult a befektető.
Lejáratkori kifizetés - Amennyiben korai lejáratra nem kerül sor és az utolsó megfigyelési napon (2021. október 26-án) az EURO STOXX 50® értéke megegyezik a Kiindulási ár 60%-ával vagy afölött van, a Névérték 100%-ának plusz a 4 évre számolt kuponnak a kifizetésére kerül sor.
- Egyéb esetben az EURO STOXX 50® indulástól számított teljesítményének megfelelő kifizetésre kerül sor. Ebben az esetben tőkevesztéssel kell számolni.
Kibocsátás dátuma 2017. november 2.
Lejárat napja 2021. november 2.
Futamidő max. 4 év
Tőzsdei bevezetés A termék nem kerül tőzsdei bevezetésre

Részletes információk

Ügyféltájékoztató
Express Note általános terméktájékoztató

Közzétételek

Közzététel a Erste Group EURO STOXX 50® Express USD 2017-2021 strukturált értékpapír harmadik megfigyeléséről (2020.11.02)

Közzététel az Erste Group EURO STOXX 50® Express USD 2017-2021 (AT0000A1YH64) strukturált értékpapír lejáratárkori kifizetéséről (2021.11.02)

Letölthető dokumentumok

Alaptájékoztató
Alaptájékoztató 1. számú Kiegészítése
Alaptájékoztató 2. számú Kiegészítése
Alaptájékoztató 3. számú Kiegészítése
Alaptájékoztató 4. számú Kiegészítése
Alaptájékoztató - magyar nyelvű összefoglaló

Végleges feltételek
Végleges feltételek - magyar nyelvű összefoglaló

Másodlagos piac

Lejárat előtti értékesítésre korlátozottan van lehetőség, az Értékpapírok visszavásárlására a Kibocsátó valamint a Forgalmazó nem vállal kötelezettséget. Ebből következően előfordulhat, hogy Ön nem tudja vagy nem a szándékai szerint tudja majd a futamidő alatt értékesíteni ezen értékpapírjait.

Kockázati tényezők

  • az értékpapírra az osztrák jog rendelkezései az irányadók
  • lejáratkori érték kifizetéséért, az Express Note kibocsátója, az Erste Group Bank AG vállal kötelezettséget. Amennyiben fizetésképtelen, úgy a lejáratkori érték kifizetése kétséges;
  • nincs tőkevédelem;
  • amennyiben a mögöttes termék értéke a korlát értéke alá csökken és a végső megfigyelési időpontban is ott tartózkodik, tőkeveszteség is lehetséges;
  • az elérhető lejáratkori hozam maximális értéke a Kupon értéke szorozva az eltelt évek számával, abban az esetben is, ha a mögöttes termék ennél jobban teljesít;
  • a futamidő alatt az Express Note árfolyama nem 1:1 arányban követi a mögöttes index mozgását;
  • a futamidő alatt korlátozott értékesíthetőség, másodpiac hiánya, alacsony likviditás.

Az Erste Group EURO STOXX 50® Express USD 2017-2021 egyéb részleteiről kérjük, tájékozódjon az értékpapírok forgalomba hozatalához készült Végleges Feltételekből és az Alaptájékoztatóból, illetve azok magyar nyelvű összefoglalójából, melyek megtalálhatóak az Erste Befektetési Zrt. (www.ersteinvestment.hu) valamint a Kibocsátó (www.erstegroup.com) honlapján

A hirdetésben foglalt információk nem teljeskörűek, céljuk kizárólag az adott strukturált értékpapír fajtával, illetve az egyedi termékkel kapcsolatos egyes specifikus információk megismertetése a befektetőkkel. Felhívjuk a figyelmet, hogy az Erste Group Bank AG által kibocsátott értékpapírok Kibocsátási Programja (Equity Linked Notes Programme) és a Magyarországon is forgalomba hozott egyes strukturált értékpapírok forgalomba hozatala kapcsán készült Végleges Feltételek (Final Terms) a Kibocsátó www.erstegroup.com és az Erste Befektetési Zrt. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., tev. eng. szám: E-III/324/2008 és III/75.005-19/2002, tőzsdetagság: BÉT és Deutsche Börse AG) oldalán (http://www.ersteinvestment.hu/hu/AT0000A1YH64.html) rendelkezésre állnak, melyeket kérjük, figyelmesen olvasson el befektetési döntése előtt. Befektetési döntése meghozatala előtt óvatosan mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát, díjait, a számlavezetéshez kapcsolódó díjakat, költségeket és a befektetésekből származó esetleges károkat, továbbá ismerje meg a strukturált értékpapírokhoz kapcsolódó kockázatokat, mely kockázatok eltérőek lehetnek a termék mögöttes struktúráját képező eszközök kockázataitól és amellyel kapcsolatosan a jelen dokumentum is tartalmaz tájékoztatást. A hirdetés áttanulmányozása nem helyettesíti a kibocsátói dokumentumok ismeretét. A jelen tájékoztatás a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény szerinti kereskedelmi kommunikációnak minősül.

A hirdetés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlásnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak, a leírtak alapján sem az Erste Befektetési Zrt.-vel szemben, sem a Kibocsátóval szemben igény nem érvényesíthető. Az Erste Befektetési Zrt. a változtatás jogát fenntartja.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a Társaságunknál a fentieken túl, további strukturált értékpapírok is eléhetőek,, melyek listája és az azokkal kapcsolatos terméktájékoztató anyagok megtalálhatóak az alábbi weboldalon:
http://ersteinvestment.hu/hu/strukturalt_ertekpapirok.html

A terméktájékoztató anyagokban foglalt információk segítségével az egyes struktúrált értékpapírok kondíciói könnyedén összehasonlíthatóak.

Felhívjuk figyelmét az MNB fogyasztóvédelmi honlapjára, amely számos tájékoztatóval. valamint az összehasonlítást, választást segítő alkalmazásokkal segíti Önt az egyes pénzügyi kérdései megválaszolásában. Az MNB fogyasztóvédelmi honlapjának elérhetősége: http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem