Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

 
ESG plusz pecsét HoldingAnlageNachhaltig-ESGplus.png

ERSTE Protect Express OneStar Luxury EUR 22-25

Kinek ajánljuk a figyelmébe?

 • Azon Ügyfeleinknek, akik a Mögöttes termékek árfolyamának oldalazó mozgására számítanak (stagnálás, enyhe emelkedés vagy enyhe csökkenés), és nem várják, hogy az árfolyam akár pozitív akár negatív irányban jelentősen változni fog.
 • Akik vonzó Kupon kifizetésben szeretnének részesülni, a futamidő alatt akár több alkalommal is.
 • Azoknak, akik jellemzően közepes futamidejű, attraktív befektetési lehetőséget keresnek, számos beépített védelmi mechanizmussal.
 • Azoknak, akik egy vonzó hozam lehetősége érdekében hajlandóak lemondani a tőkevédelemről.

A strukturált értékpapírok jegyzésére üzletkötőinknél , vagy a NetBrokerben van lehetőség.

Főbb paraméterek

Megnevezés ERSTE Protect Express OneStar Luxury EUR 22-25
Termékkategória Protect Express
Mögöttes termék - LVMH Moet Hennessy - Louis Vuitton SE (FR0000121014)
o 353 milliárd euró piaci kapitalizációval rendelkező francia luxustermékeket gyártó és értékesítő vállalat;
o A bevételek 70%-át ruházat 12%-át kozmetikai termékek és parfümök, 10%-át alkoholos italok 7%-át pedig ékszerek és órák adják;
o Földrajzi bontásban a bevételek 34%-a Ázsiából, 23%-a az USA-ból és 24%-a Európából származik.

- Kering SA (FR0000121485)

o 82 milliárd euró piaci kapitalizációval rendelkező francia luxustermékeket gyártó és értékesítő vállalat;
o A bevételek 57%-a Gucci termékek értékesítéséből származik, 13% pedig az Yves Saint Laurent-hez köthető;
o Földrajzi bontásban a bevételek 38%-a Ázsiából, 28%-a Európából és 21%-a Amerikából származik
Kibocsátó Erste Group Bank AG
ISIN AT0000A2VDE8
Névérték 1000 EUR
Kezdeti ár A Mögöttes részvények 2022.03.01-i záróára
Kötési ár A Mögöttes részvények 2022.03.01-i záróárának 100%-a
One Star Korlát A Mögöttes részvények 2022.03.01-i záróárának 100%-a
Memory kupon Amennyiben egy Értékelési Napon a mögöttes termékek árfolyama egyenlő a vonatkozó Kupon Korláttal vagy meghaladja azt, illetve a termék korábban nem került visszahívásra, a termék az adott időszaki, illetve a korábban ki nem fizetett kuponokat is kifizeti
One Star Effect Amennyiben az utolsó értékelési napon a legrosszabbul teljesítő mögöttes termék a tőkevédelmet jelentő Kuponkorlát alatt van, de legalább az egyik mögöttes termék a One Star Korláttal megegyezik vagy afölött található, akkor nem kerül sor tőkevesztésre, a termék a Névértéket fizeti. Kuponfizetésre nem kerül sor.
Feltételes Kupon 3,25% félévente
Kupon Korlát A mögöttes részvények 2022.03.01-i záró árfolyamának 65%-a
Visszahívási Korlát Félévente csökkenő korlát, a mögöttes részvények 2022.03.01-i záró árfolyamának 300%,100%, 95%, 90% illetve 85%-a a visszahívás dátumától függően
Értékelési napok félévente(első megfigyelés az Árfolyamfixálási napot követő 6 hónap múlva)
Lehetséges visszahívás félévente(az adott Értékelési napot követő 5. munkanapon, első alkalommal 2022.09.02-án)
Kifizetés visszahívás esetén Névérték + 3,25% kupon plusz a korábban ki nem fizetett kuponok kerülnek kifizetésre.
Devizanem EUR
Jegyzési időszak 2022.02.03 - 2022.02.28
Lejáratkori kifizetés - Amennyiben automatikus visszahívásra nem kerül sor és 2025.02.24-én minden Mögöttes részvény záróára megegyezik a Kupon Korláttal vagy afölött van, a Névérték 100%-ának plusz a kupon (Névérték 3,25%-ának), illetve a korábban ki nem fizetett kuponok kifizetésére kerül sor.
- Ha az utolsó értékelési napon bármely Mögöttes Részvény záró árfolyama a Kupon Korlát alatt helyezkedik el, de egy másik Mögöttes Részvény záró árfolyama eléri vagy meghaladja a 100% One Star Korlátot, a Névérték kerül kifizetésre (One Star Effect). Kuponfizetésre nem kerül sor.
- Ha a legrosszabbul teljesítő Mögöttes részvény értéke az utolsó Értékelési napon a Kupon Korlát alatt van, és egyik Mögöttes Részvény záró árfolyama sem éri el vagy haladja meg a One Star Korlátot, a részvényekközül a legrosszabbul teljesítő fizikai szállítására kerül sor. Ebben az esetben (nem realizált) tőkevesztéssel kell számolni.
- A kifizetendő darabszám a Névérték és a legrosszabbul teljesítőrészvény Kötési árának hányadosaként keletkező egészrész. Az egészrészen felüli törtrész euróban kerül kifizetésre 2025.02.24-i záróárral kalkulálva.
Kibocsátás dátuma 2022.03.02
Lejárat napja Utolsó Értékelési Napot követő 5. munkanapon (várhatóan 2025.03.02)
Fizikai szállítás Lehetséges
Futamidő max. 3 év
Tőzsdei bevezetés A termék tőzsdei bevezetésre kerül a Bécsi Tőzsdén (Vienna Stock Exchange)
Fenntarthatóság ESG - Plusz

Részletes információk

Ügyféltájékoztató

Protect Express általános terméktájékoztató

Ügylet Előtti Terméktájékoztató (ÜET)

Kiemelt Információkat Tartalmazó Dokumentum

Letölthető dokumentumok

2021.12.07-től hatályos Alaptájékoztató (Structured Notes Programme)

Végleges feltételek

Végleges feltételek összefoglalójának magyar nyelvű fordítása


Közzétételek

Közzététel az ERSTE Protect Express OneStar Luxury EUR 22-25 (AT0000A2VDE8) strukturált értékpapír első megfigyeléséről (2022.09.02)

Közzététel az ERSTE Protect Express OneStar Luxury EUR 22-25 (AT0000A2VDE8) strukturált értékpapír második megfigyeléséről (2023.03.02)

Közzététel az ERSTE Protect Express OneStar Luxury EUR 22-25 (AT0000A2VDE8) strukturált értékpapír harmadik megfigyeléséről (2023.09.04)

Közzététel az ERSTE Protect Express OneStar Luxury EUR 22-25 (AT0000A2VDE8) strukturált értékpapír negyedik megfigyeléséről (2024.03.04)

Másodlagos piac

Lejárat előtti értékesítésre korátozottan van lehetőség, az Értékpapírok visszavásárlására a Kibocsátó, valamint a Forgalmazó nem vállal kötelezettséget. Ebből következően előfordulhat, hogy Ön nem tudja vagy nem a szándékai szerint tudja majd a futamidő alatt értékesíteni ezen értékpapírjait.

Kockázati tényezők

 • Az értékpapírra a osztrák jog rendelkezései az irányadók
 • A lejáratkori érték kifizetéséért az Értékpapír Kibocsátója, az Erste Group Bank AG vállal kötelezettséget, amennyiben fizetésképtelen, úgy a lejáratkori érték kifizetése kétséges.
 • Nincs tőkevédelem: a meghatározott esetekben lejáratkor részvényben történő kifizetés lehetséges; az így leszállított részvények aktuális árfolyamértéke alacsonyabb az ERSTE Protect Express OneStar Luxury EUR 22-25 Névértékénél, szélsőséges esetben teljes tőkevesztés is előfordulhat.
 • A mögöttes – részvények közül akár egyetlen elem rossz teljesítménye befolyásolhatja a kuponfizetést, illetve lejáratkori kifizetést
 • A részvényárfolyamok esetében a termék Kibocsátója által alkalmazott tőzsdei árfolyamok az irányadóak, amelyek – a részvénypiac sajátosságaiból eredően, pl. egy részvényre több tőzsdén is jegyeznek árat – eltérőek lehetnek
 • Abban az esetben, ha lejáratkor a Mögöttes termékben történő kifizetésre kerül sor, a továbbiakban az így kapott részvények tekintetében az adott részvényre vonatkozó kockázatok és egyéb jellemzők az irányadóak
 • Az elérhető lejáratkori kifizetés maximális értéke a Kupon és a Névérték összege, akkor is, ha a mögöttes termék ennél jobban teljesít
 • A futamidő alatt az Értékpapír árfolyama nem 1:1 arányban követi a mögöttes részvények mozgását
 • A futamidő alatt korlátozott értékesíthetőség, másodpiac hiánya, alacsony likviditás

Az ERSTE Protect Express OneStar Luxury EUR 22-25 egyéb részleteiről kérjük, tájékozódjon az értékpapírok forgalomba hozatalához készült Végleges Feltételekből és az Alaptájékoztatóból, illetve azok magyar nyelvű összefoglalójából, melyek megtalálhatóak az Erste Befektetési Zrt. (www.ersteinvestment.hu) honlapján.

Jelen termék az ESG - Plusz fenntarthatósági kategóriába esik:
Az ESG - Plusz kategóriába azok a strukturált értékpapírok esnek, melyek mögöttes alaptermékeként kiválasztott értékpapírok teljesítik az ESG - Minimum standard feltételeit, ezen kívül pedig legalább egy ENSZ Fenntartható Fejlődés célra pozitív hatást gyakorolnak. (Az ESGenius minősítést az Erste Asset Management ESG Kutatási osztálya szolgáltatja.) Bővebb információ a fenntarthatósági alapelvekről és fenntartható befektetési keretrendszerről, valamint az ESG minősítésekről az alábbi honlapon érhető el: https://www.ersteinvestment.hu//hu/fenntarthatosag.html

Termék elérhetősége az Erste Market oldalon: https://www.erstemarket.hu/termekek/strukturalt-ertekpapir/AT0000A2VDE8

A hirdetésben foglalt információk nem teljeskörűek, céljuk kizárólag az adott strukturált értékpapír fajtával, illetve az egyedi termékkel kapcsolatos egyes specifikus információk megismertetése a befektetőkkel. Felhívjuk a figyelmet, hogy az Erste Group Bank AG által kibocsátott értékpapírok Alaptájékoztatója (Structured Notes Programme) és a Magyarországon is forgalomba hozott egyes strukturált értékpapírok forgalomba hozatala kapcsán készült Végleges Feltételek (Final Terms, illetve azok magyar nyelvű összefoglalója) a forgalmazó Erste Befektetési Zrt. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., tev. eng. szám: E-III/324/2008 és III/75.005-19/2002, tőzsdetagság: BÉT) oldalán (http://www.ersteinvestment.hu/hu/AT0000A2VDE8.html) rendelkezésre állnak, melyeket kérjük, figyelmesen olvasson el befektetési döntése előtt. Befektetési döntése meghozatala előtt óvatosan mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát, díjait, a számlavezetéshez kapcsolódó díjakat, költségeket és a befektetésekből származó esetleges károkat, továbbá ismerje meg a strukturált értékpapírokhoz kapcsolódó kockázatokat, mely kockázatok eltérőek lehetnek a termék mögöttes struktúráját képező eszközök kockázataitól és amellyel kapcsolatosan a jelen dokumentum is tartalmaz tájékoztatást. A hirdetés áttanulmányozása nem helyettesíti a kibocsátói dokumentumok ismeretét. A jelen tájékoztatás a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény szerinti kereskedelmi kommunikációnak minősül.A hirdetés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlásnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak, a leírtak alapján sem az Erste Befektetési Zrt.-vel szemben, sem a Kibocsátóval szemben igény nem érvényesíthető. Az Erste Befektetési Zrt. a változtatás jogát fenntartja.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a Társaságunknál a fentieken túl, további struktúrált értékpapírok is eléhetőek,, melyek listája és az azokkal kapcsolatos terméktájékoztató anyagok megtalálhatóak az alábbi weboldalon:

http://ersteinvestment.hu/hu/strukturalt_ertekpapirok.html

A terméktájékoztató anyagokban foglalt információk segítségével az egyes struktúrált értékpapírok kondíciói könnyedén összehasonlíthatóak. Felhívjuk figyelmét az MNB fogyasztóvédelmi honlapjára, amely számos tájékoztatóval. valamint az összehasonlítást, választást segítő alkalmazásokkal segíti Önt az egyes pénzügyi kérdései megválaszolásában. Az MNB fogyasztóvédelmi honlapjának elérhetősége: http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem