Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

 

Vontobel Protect Express STOXX Banks EUR 21-24

 

Kinek ajánljuk a figyelmébe?

 • Azon Ügyfeleinknek, akik a Mögöttes termék árfolyamának oldalazó mozgására számítanak (stagnálás, enyhe emelkedés vagy enyhe csökkenés), és nem várják, hogy az árfolyam akár pozitív akár negatív irányban jelentősen változni fog.
 • Akik vonzó Kupon kifizetésben szeretnének részesülni, a futamidő alatt akár több alkalommal is.
 • Azoknak, akik jellemzően közepes futamidejű, attraktív befektetési lehetőséget keresnek.
 • Azoknak, akik egy vonzó hozam lehetősége érdekében hajlandóak lemondani a tőkevédelemről.

A strukturált értékpapírok jegyzésére üzletkötőinknél , vagy a NetBrokerben van lehetőség.

Főbb paraméterek

Megnevezés Vontobel Protect Express STOXX Banks EUR 21-24
Termékkategória Protect Multi Kupon Express
Mögöttes termék - EURO STOXX® Banks Price Index (EU0009658426)
o Eurozóna legnagyobb vállalatait tömörítő EURO STOXX részvény-univerzumból a Bank szuperszektorba sorolt vállalatok részvényeit tartalmazza;
o Ársúlyozású index;
o Az index tagjai között szerepel többek között a BNP Paribas, Banco Santander, ING, Deutsche Bank, Unicredit vagy az Erste Group Bank.
Kibocsátó Vontobel Financial Products GmbH
ISIN DE000VQ552U4
Névérték 1000 EUR
Kezdeti ár A Mögöttes index 2021.05.03-i záróára
Kötési ár A Mögöttes index 2021.05.03-i záróárának 100%-a
Memory kupon Amennyiben egy Értékelési Napon a mögöttes termékek árfolyama egyenlő a vonatkozó Kupon Korláttal vagy meghaladja azt, illetve a termék korábban nem került visszahívásra, a termék az adott időszaki, illetve a korábban ki nem fizetett kuponokat is kifizeti.
Feltételes Kupon 3,10% félévente
Kupon Korlát A mögöttes index 2021.05.03-i záró árfolyamának 65%-a
Visszahívási Korlát Félévente csökkenő korlát, a mögöttes index 2021.05.03-i záró árfolyamának 100%, 95%, 90% illetve 85%-a a visszahívás dátumától függően
Értékelési napok félévente(első megfigyelés az Árfolyamfixálási napot követő 6 hónap múlva)
Lehetséges visszahívás félévente(az adott Értékelési napot követő 5. munkanapon, első alkalommal 2022.05.10-én)
Kifizetés visszahívás esetén Névérték + 3,10% kupon plusz a korábban ki nem fizetett kuponok kerülnek kifizetésre.
Devizanem EUR
Jegyzési időszak 2021.04.01 - 2021.04.30
Lejáratkori kifizetés - Amennyiben automatikus visszahívásra nem kerül sor és 2024.05.03-án a Mögöttes index záróára megegyezik a Kupon Korláttal vagy afölött van, a Névérték 100%-ának plusz a kupon (Névérték 3,10%-ának), illetve a korábban ki nem fizetett kuponok kifizetésére kerül sor.
- Ha a Mögöttes index értéke az utolsó Értékelési napon a Kupon Korlát alatt van, a mögöttes indexteljesítménye kerül készpénzben kifizetésre.
Kibocsátás dátuma 2021.05.10
Lejárat napja Utolsó Értékelési Napot követő 5. munkanapon (várhatóan 2024.05.10)
Futamidő max. 3 év
Tőzsdei bevezetés A termék a Frankfurti (Frankfurt Stock Exchange (Freiverkehr)) illetve a Baden-Württembergische-i (Baden-Württembergische Wertpapierbörse (Euwax).) tőzsdén kerül bevezetésre.

Részletes információk

Ügyféltájékoztató

Protect Multi Kupon Expressz általános terméktájékoztató

Kiemelt Információkat Tartalmazó Dokumentum

Letölthető dokumentumok

2020.06.19-től hatályos Alaptájékoztató (Base Prospectus for the issuance of Yield Enhancement Products) és Kiegészítései

Végleges Feltételek

Közzétételek

Közzététel a Vontobel Protect Express STOXX Banks EUR 21-24 (DE000VQ552U4) strukturált értékpapír első megfigyeléséről (2021.11.10)

Közzététel a Vontobel Protect Express STOXX Banks EUR 21-24 (DE000VQ552U4) strukturált értékpapír második megfigyeléséről (2022.05.10)

Közzététel a Vontobel Protect Express STOXX Banks EUR 21-24 (DE000VQ552U4) strukturált értékpapír harmadik megfigyeléséről (2022.11.10)

Másodlagos piac

Lejárat előtti értékesítésre korátozottan van lehetőség, az Értékpapírok visszavásárlására a Kibocsátó, valamint a Forgalmazó nem vállal kötelezettséget. Ebből következően előfordulhat, hogy Ön nem tudja vagy nem a szándékai szerint tudja majd a futamidő alatt értékesíteni ezen értékpapírjait.

Kockázati tényezők

 • Az értékpapírra a német jog rendelkezései az irányadók.
 • A lejáratkori érték kifizetéséért az Értékpapír Kibocsátója, aVontobel Financial Products GmbH vállal kötelezettséget, amennyiben fizetésképtelen, úgy a lejáratkori érték kifizetése kétséges
 • Nincs tőkevédelem: a meghatározott esetekben lejáratkor a mögöttes index teljesítményének kifizetésekor kapott összeg alacsonyabb a Vontobel Protect Express STOXX Banks HUF 21-24 Névértékénél, szélsőséges esetben teljes tőkevesztés is előfordulhat
 • A mögöttes – index rossz teljesítménye befolyásolhatja a kuponfizetést, illetve lejáratkori kifizetést
 • Az elérhető lejáratkori kifizetés maximális értéke a Kupon és a Névérték összege, akkor is, ha a mögöttes termék ennél jobban teljesít
 • A futamidő alatt az Értékpapír árfolyama nem 1:1 arányban követi a mögöttes index mozgását
 • A futamidő alatt korlátozott értékesíthetőség, másodpiac hiánya, alacsony likviditás

A Vontobel Protect Express STOXX Banks HUF 21-24 egyéb részleteiről kérjük, tájékozódjon az értékpapírok forgalomba hozatalához készült Végleges Feltételekből és az Alaptájékoztatóból, illetve azok magyar nyelvű összefoglalójából, melyek megtalálhatóak az Erste Befektetési Zrt. (www.ersteinvestment.hu) honlapján.

A hirdetésben foglalt információk nem teljeskörűek, céljuk kizárólag az adott strukturált értékpapír fajtával, illetve az egyedi termékkel kapcsolatos egyes specifikus információk megismertetése a befektetőkkel. Felhívjuk a figyelmet, hogy a Vontobel Financial Products GmbH által kibocsátott értékpapírok Alaptájékoztatója (Base Prospectus for Investment Products) és a Magyarországon is forgalomba hozott egyes strukturált értékpapírok forgalomba hozatala kapcsán készült Végleges Feltételek (Final Terms, illetve azok magyar nyelvű összefoglalója) a forgalmazó Erste Befektetési Zrt. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., tev. eng. szám: E-III/324/2008 és III/75.005-19/2002, tőzsdetagság: BÉT) oldalán (http://www.ersteinvestment.hu/hu/DE000VQ552U4.html) rendelkezésre állnak, melyeket kérjük, figyelmesen olvasson el befektetési döntése előtt. Befektetési döntése meghozatala előtt óvatosan mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát, díjait, a számlavezetéshez kapcsolódó díjakat, költségeket és a befektetésekből származó esetleges károkat, továbbá ismerje meg a strukturált értékpapírokhoz kapcsolódó kockázatokat, mely kockázatok eltérőek lehetnek a termék mögöttes struktúráját képező eszközök kockázataitól és amellyel kapcsolatosan a jelen dokumentum is tartalmaz tájékoztatást. A hirdetés áttanulmányozása nem helyettesíti a kibocsátói dokumentumok ismeretét. A jelen tájékoztatás a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény szerinti kereskedelmi kommunikációnak minősül.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a Társaságunknál a fentieken túl, további struktúrált értékpapírok is eléhetőek,, melyek listája és az azokkal kapcsolatos terméktájékoztató anyagok megtalálhatóak az alábbi weboldalon:

http://ersteinvestment.hu/hu/strukturalt_ertekpapirok.html

A terméktájékoztató anyagokban foglalt információk segítségével az egyes struktúrált értékpapírok kondíciói könnyedén összehasonlíthatóak. Felhívjuk figyelmét az MNB fogyasztóvédelmi honlapjára, amely számos tájékoztatóval. valamint az összehasonlítást, választást segítő alkalmazásokkal segíti Önt az egyes pénzügyi kérdései megválaszolásában. Az MNB fogyasztóvédelmi honlapjának elérhetősége: http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem