Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

 
ESG minimum standard pecsét

ERSTE 100% Garant Fair Invest USD 22-25

Kinek ajánljuk a figyelmébe?

  • Akik jellemzően közepes vagy hosszú futamidejű, attraktív befektetési lehetőséget keresnek.
  • Akik az induláskor meghatározott Kötési árfolyamot vonzó beszállási pontnak tekintik.
  • Akik vonzó kifizetésben szeretnének részesülni az előre meghatározott lejárati időpontban.
  • Akik a Mögöttes termékek árfolyamának emelkedésére számítanak.
  • Akiknek a vonzó hozam lehetősége mellett fontos a 100%-os tőkevédelem

A strukturált értékpapírok jegyzésére üzletkötőinknél , NetBrokerben , vagy a Georgeban van lehetőség.

Főbb paraméterek

Megnevezés ERSTE 100% Garant Fair Invest USD 22-26
Kötési ár A Mögöttes termék záróára az árfolyamrögzítés napján (2022.07.01)
Termékkategória Garant Note
Mögöttes termék
Solactive ERSTE Fair Invest Index VC (DE000SL0DHU1)
· Az index egy kockázatos részvényportfólióból és egy kockázatmentes pénzpiaci befektetésből tevődik össze;
· A két portfólió súlyozása a 10%-os volatilitási cél érdekében kerül meghatározásra napi szinten;
· A kiválasztási folyamat során a legalább 50 ESGenius értékkel rendelkező vállalatok közül a 35 legmagasabb szociális és 15 legmagasabb vállalatvezetési értékkel bírók részvényei kerülnek kiválasztásra.
Kibocsátó Erste Group Bank AG
ISIN AT0000A2YA03
Névérték 1000 USD
Kibocsátó Erste Group Bank AG
Minimum Kifizetés A Névérték 100%-a
Részesedés 125%-os részesedés a mögöttes termék teljesítményéből
Értékelési napok 2025.12.29 (a lejáratot megelőző 5. munkanap)
Devizanem USD
Jegyzési időszak 2022.06.01 – 2022.06.30
Lejáratkori kifizetés A Végleges Feltételekben foglaltaknak megfelelően a Mögöttes termék teljesítményének 125%-a kerül kifizetésre, minimum a Névérték 100%-a.
Kibocsátás dátuma 2022.07.05
Lejárat napja 2026.01.05
Futamidő 3 év 6 hónap
Tőzsdei bevezetés A termék tőzsdei bevezetsére kerül a Bécsi Tőzsdén (Vienna Stock Exchange).
Fenntarthatóság ESG - Minimum standard

Részletes információk

Ügyféltájékoztató

Garant Note általános terméktájékoztató

Ügylet Előtti Terméktájékoztató (ÜET)

Kiemelt Információkat Tartalmazó Dokumentum

Letölthető dokumentumok

2021.06.25-től hatályos Alaptájékoztató ("Capital Guaranteed Structured Notes Programme") és Kiegészítései

Végleges Feltételek

Végleges Feltételek összefoglalójának magyar nyelvű fordítása

Közzétételek

Másodlagos piac

Lejárat előtti értékesítésre korátozottan van lehetőség, az Értékpapírok visszavásárlására a Kibocsátó, valamint a Forgalmazó nem vállal kötelezettséget. Ebből következően előfordulhat, hogy Ön nem tudja vagy nem a szándékai szerint tudja majd a futamidő alatt értékesíteni ezen értékpapírjait.

Kockázati tényezők

  • Az értékpapírra az osztrák jog rendelkezései az irányadók
  • a lejáratkori érték kifizetéséért az Értékpapír Kibocsátója, az Erste Group Bank AG vállal kötelezettséget, amennyiben fizetésképtelen, úgy a lejáratkori érték kifizetése kétséges
  • a futamidő alatt az Értékpapír árfolyama nem 1:1 arányban követi a mögöttes termék ármozgását
  • a 100%-os tőkevédelem csak az értékpapír lejáratig történő tartása esetén biztosított a Kibocsátó által
  • a futamidő alatt korlátozott értékesíthetőség, másodpiac hiánya, alacsony likviditás


Fenntarthatósági elvek

Az Erste Group, mint Közép- és Kelet-Európa egyik fontos pénzügyi intézménye, történelmi hátterét is figyelembe véve, felelősséget érez a szélesebb körű fenntarthatóságért és a társadalom felé fennálló környezeti, társadalmi és vállalatirányítási (ESG) kockázatokért. Az ESG kockázatok azonosítása, például a lehetséges környezeti károk, súlyos negatív társadalmi következmények vagy a rossz vezetés mindig is szerves részét képezték az Erste Group üzleti és kockázatkezelési keretrendszerének. Bővebb információ a fenntarthatósági alapelvekről és fenntartható befektetési keretrendszerről, valamint az ESG minősítésekről az alábbi honlapon érhető el: https://www.ersteinvestment.hu//hu/fenntarthatosag.html

Jelen termék az ESG - Minimum standard fenntarthatósági kategóriába esik: Az ESG - Minimum standard kategóriába azok a strukturált értékpapírok esnek, melyek kibocsátója, valamint mögöttes értékpapírjai legalább 50 ESGenius pontszámmal rendelkeznek, és nem sérthetik az ESG kizárási kritériumait. (Az ESGenius minősítést az Erste Asset Management ESG Kutatási osztálya szolgáltatja.)

Az ERSTE 100% Garant Fair Invest USD 22-26 egyéb részleteiről kérjük, tájékozódjon az értékpapírok forgalomba hozatalához készült Végleges Feltételekből és az Alaptájékoztatóból, illetve azok magyar nyelvű összefoglalójából, melyek megtalálhatóak az Erste Befektetési Zrt. (www.ersteinvestment.hu) honlapján.

Termék elérhetősége az Erste Market oldalon: https://www.erstemarket.hu/termekek/strukturalt-ertekpapir/AT0000A2YA03

A hirdetésben foglalt információk nem teljeskörűek, céljuk kizárólag az adott strukturált értékpapír fajtával, illetve az egyedi termékkel kapcsolatos egyes specifikus információk megismertetése a befektetőkkel. Felhívjuk a figyelmet, hogy az SG Issuer által kibocsátott értékpapírok Alaptájékoztatója ("Debt Instruments Issuance Programme") és a Magyarországon is forgalomba hozott egyes strukturált értékpapírok forgalomba hozatala kapcsán készült Végleges Feltételek (Final Terms, illetve azok magyar nyelvű összefoglalója) a forgalmazó Erste Befektetési Zrt. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., tev. eng. szám: E-III/324/2008 és III/75.005-19/2002, tőzsdetagság: BÉT) oldalán (http://www.ersteinvestment.hu/hu/AT0000A2YA03.html) rendelkezésre állnak, melyeket kérjük, figyelmesen olvasson el befektetési döntése előtt. Befektetési döntése meghozatala előtt óvatosan mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát, díjait, a számlavezetéshez kapcsolódó díjakat, költségeket és a befektetésekből származó esetleges károkat, továbbá ismerje meg a strukturált értékpapírokhoz kapcsolódó kockázatokat, mely kockázatok eltérőek lehetnek a termék mögöttes struktúráját képező eszközök kockázataitól és amellyel kapcsolatosan a jelen dokumentum is tartalmaz tájékoztatást. A hirdetés áttanulmányozása nem helyettesíti a kibocsátói dokumentumok ismeretét. A jelen tájékoztatás a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény szerinti kereskedelmi kommunikációnak minősül.A hirdetés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlásnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak, a leírtak alapján sem az Erste Befektetési Zrt.-vel szemben, sem a Kibocsátóval szemben igény nem érvényesíthető. Az Erste Befektetési Zrt. a változtatás jogát fenntartja.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a Társaságunknál a fentieken túl, további struktúrált értékpapírok is eléhetőek,, melyek listája és az azokkal kapcsolatos terméktájékoztató anyagok megtalálhatóak az alábbi weboldalon:

http://ersteinvestment.hu/hu/strukturalt_ertekpapirok.html

A terméktájékoztató anyagokban foglalt információk segítségével az egyes struktúrált értékpapírok kondíciói könnyedén összehasonlíthatóak.

Felhívjuk figyelmét az MNB fogyasztóvédelmi honlapjára, amely számos tájékoztatóval. valamint az összehasonlítást, választást segítő alkalmazásokkal segíti Önt az egyes pénzügyi kérdései megválaszolásában. Az MNB fogyasztóvédelmi honlapjának elérhetősége: http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem