Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

 
 

MNB - Értékpapír egyenleg online lekérdezése

 

A tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény 2016. január 1-jével kiegészült a 142/A. §-sal, amely lehetővé teszi a befektetési szolgáltatók ügyfelei számára, hogy az MNB honlapján elérhetővé tett egyenleglekérdezési szolgáltatás igénybevételével ellenőrizhessék a befektetési szolgáltatók által részükre megküldött egyenlegközlők tartalmát.
Ennek megvalósítása érdekében az Erste Befektetési Zrt. egy állandó belépési azonosítót és havonta új jelszót képez – az MNB által megadott módszertan szerint – a számlatulajdonos számára, amelyhez hozzárendeli a számlatulajdonos értékpapírszámláján lévő értékpapírok és ügyfélszámláján lévő devizák egyenlegeit.

Az alábbi linken találja az MNB által készített Pénzügyi Navigátor című tájékoztató füzetet.
MNB Pénzügyi Navigátor

A belépéshez szükséges azonosító, értesítési módtól függően postán vagy elektronikus formában kerül kiküldésre. Az azonosító 3x8 számjegyű és állandó, tehát nem kerül havonta megváltoztatásra.

Az első lekérdezés a 2016. év január havi egyenlegközlő kézhezvételét követően, februárban lehetséges.

Az azonosítóhoz tartozó érvényes jelszót mindig az aktuális havi egyenlegközlőjével fogja megkapni. A jelszó az MNB rendeletnek (36/2015 (IX. 24)) megfelelően minden hónapban változik, és csak az adott havi egyenlegközlő lekérdezéséhez használható fel.

MNB - értékpapír egyenleg online lekérdezése

További fontos információk:

  1. Az Ön egyenlegközlőjének INSTRUMENTUMONKÉNTI ÖSSZESÍTETT EGYENLEGKÖZLŐ része az, amelyet az MNB lekérdezési felületén ellenőrizhet. A jobb áttekinthetőség érdekében itt instrumentumonként és devizánként egy összesítő adat szerepel, amely nem veszi figyelembe a számlatípus elkülönítést.
  2. Erste NetBroker és NetBank belépési jogosultságait, jelszavait a változás nem érinti!

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy a visszaélések megelőzése, valamint a személyes és pénzügyi adataik védelme érdekében informatikai eszközeiken használjanak jogtiszta és biztonsági szempontból folyamatosan frissített operációs rendszert, naprakész vírus és kémprogram védelmi megoldást, illetve személyi tűzfal megoldást. A belépési azonosítók és jelszavak bizalmas kezelése alapvető fontosságú, ezeket sose adják ki illetéktelen személyeknek, ne tegyék őket elérhetővé mások számára. Pénzügyeiket kezeljék bizalmasan, megfelelően védett környezetben használják a pénzügyekkel kapcsolatos internetes rendszereket (netkávézók, mások által is használt számítógépek nem tekinthetők biztonságosnak). A kiküldött azonosítószám nem változtatható meg, elvesztése esetén pótlást bármely Erste fiókban vagy Ügyfélszolgálatainkon lehet kezdeményezni, amelyet a számlavezető a hivatalos kommunikációs csatornán juttat el az ügyfélhez.