Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

Erste Tartós Kötvény 20160115

 
A kötvény jellege Diszkontkötvény
Kibocsátó Erste Bank Hungary Zrt.
Névérték 10 000 HUF
Kibocsátási Árfolyam 92,9017%
Garantált hozam a teljes futamidőre 7,64% (EHM: 3,75%)
Tőke- és hozamvédelem A kötvény lejáratkori elszámolásakor a Névérték kifizetésre kerül.
Devizanem HUF
Lejáratkori kifizetés Névérték (100%)
Lejárat napja 2016. január 15.
Futamidő, elszámolás 2014. január 15-től 2016. január 15--ig.
Lejáratkori elszámolás: a lejárat napján
Tőzsdei bevezetés A termék nincs bevezetve tőzsdére

Letölthető dokumentumok

Végleges Feltételek

Alaptájékoztató 2013-2014
Alaptájékoztató 1. kiegészítés 2013-2014
Alaptájékoztató 2. kiegészítés 2013-2014
Alaptájékoztató 3. kiegészítés 2013-2014
Alaptájékoztató 4. kiegészítés 2013-2014

A diszkont kötvények jellege

A diszkont kötvények olyan értékpapírok, melyeket az Ügyfél a kötvény névértékénél alacsonyabb, úgynevezett diszkont forgalombahozatali áron vásárolhat meg. A diszkont kötvény lejáratkor névértéket fizet, ebből következően az Ügyfél nyeresége a névérték és a diszkont ár különbsége.

Másodlagos piac

Lejárat előtti visszaváltás esetén visszaváltási díj kerül felszámításra, melynek mértéke az aktuális piaci értékre vetített 2,5%. Tőzsdei értékesítés esetén a díjakat a megbízott befektetési szolgáltató hatályos Díjjegyzéke határozza meg.

A Kötvény árára ható tényezők

  • A piaci hozamok, elsődlegesen a kockázatmentes hozamok (a hozamok csökkenése esetén a Kötvény árfolyama nő, és fordítva);
  • lejáratig hátralévő idő.

Kockázati tényezők

  • a futamidő alatti kötvény árfolyam eltérhet elméleti értékétől. A futamidő alatti árfolyamot nagyban befolyásolja a másodlagos piac alacsony likviditása, így előfordulhat, hogy futamidő alatt a kötvény értéke eltér az elméleti ártól és Ügyfelünk a kötvényt a befektetett tőkénél alacsonyabb áron tudja értékesíteni;
  • a tőke- és hozamvédelem (amely jelen termék esetében a névérték visszafizetésére vonatkozó kötelezettséget jelenti) csak lejáratkor érvényes;
  • kibocsátói kockázat.

Az Erste Tartós Kötvény 20160115 egyéb részleteiről kérjük, tájékozódjon a kötvények forgalomba hozatalához készült Végleges Feltételekből és az Alaptájékoztatóból, melyek megtalálhatóak az Erste Befektetési Zrt. (www.erstebroker.hu) valamint a Kibocsátó (www.erstebank.hu) honlapján.

A hirdetésben foglalt információk nem teljes körűek, céljuk kizárólag az adott kötvény fajtával, illetve az egyedi termékkel kapcsolatos egyes specifikus információk megismertetése a befektetőkkel. Felhívjuk a figyelmet, hogy az Erste Bank Hungary Zrt. által kibocsátott kötvények kibocsátási programjához készült Alaptájékoztató (2013. október 28-i kibocsátású Alaptájékoztató az Erste Bank Hungary Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2013-2014. évi egyszáz milliárd forint együttes keretösszegű Kötvényprogramjáról és annak Kiegészítései) és az egyes kötvények forgalomba hozatala kapcsán készült Végleges Feltételek a Kibocsátó erstebank.hu és az Erste Befektetési Zrt. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., tev. eng. szám: E-III/324/2008 és III/75.005-19/2002, tőzsdetagság: BÉT és Deutsche Börse AG) oldalán (www.erstebroker.hu) rendelkezésre állnak, melyeket kérjük, figyelmesen olvasson el befektetési döntése előtt, továbbá óvatosan mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát, díjait, a számlavezetéshez kapcsolódó díjakat, költségeket és a befektetésekből származó esetleges károkat, továbbá ismerje meg a kötvényekhez kapcsolódó kockázatokat. A leírásban foglaltak áttanulmányozása nem helyettesíti a kibocsátói dokumentumok ismeretét.

A hirdetés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak, a leírtak alapján az Erste Befektetési Zrt.-vel szemben igény nem érvényesíthető.