Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

 

Erste Group 6.80% Protect Multi Germany 2016-2017

 

Kinek ajánljuk a figyelmébe?

  • Akik vonzó Kupon kifizetésben szeretnének részesülni az előre meghatározott lejárati időpontban.
  • Akik a Mögöttes részvények árfolyamának oldalazó mozgására számítanak (stagnálás, enyhe emelkedés vagy enyhe csökkenés), és nem várják, hogy az árfolyam akár pozitív akár negatív irányban jelentősen változni fog.
  • Akik a mögöttes részvényekbe történő közvetlen befektetéshez képest alacsonyabb kockázatot szeretnének vállalni.

A strukturált értékpapírok jegyzésére üzletkötőinknél , vagy a NetBrokerben van lehetőség.

Főbb paraméterek

Megnevezés Erste Group 6.80% Protect Multi Germany 2016-2017
Termékkategória Multi Protect
Mögöttes termék Részvénykosár:
- Bayerische Motoren Werke AG (DE0005190003)
- Henkel AG & Co KGaA (DE0006048432)
- SAP AG (DE0007164600)
Kibocsátó Erste Group Bank AG
Névérték 1000 EUR
Kupon 6,80 %
Korlát A mögöttes részvények 2016. április 28-i záró árfolyamának 60%-a.
Devizanem EUR
Jegyzési időszak 2016. április 5. - 2016. április 27.
Megfigyelési időszak 2016. április 29. - 2017. április 24.
Lejáratkori kifizetés A lejáratkori kifizetés a mögöttes részvénykosár teljesítményétől függ. Attól függően, hogy a mögöttes részvénykosár elemeinek napi záró árfolyama a megfigyelési időszak alatt érintette-e vagy átlépte a Korlátot, lejáratkor a fix kupon kifizetése mellett a Névérték, vagy a legrosszabbul teljesítő részvény leszállítására, plusz szükség esetén kerekítési különbözet pénzbeni kifizetésére kerül sor.

Névérték kifizetése lejáratkor, ha:
- a megfigyelési időszak alatt a mögöttes részvénykosár egyik elemének ára sem esik az előre meghatározott Korlát ár alá vagy nem érinti azt. Ez akkor is érvényes, ha egy vagy több mögöttes részvény árfolyama a megfigyelési időszak végén a Kötési ár alatt van, de mindegyik árfolyama továbbra is meghaladja a Korlát árat; vagy
- a 3 mögöttes részvény közül a megfigyelési időszak alatt valamelyik árfolyama érinti vagy átlépi a korlátot, de lejáratkor minden részvény árfolyama eléri vagy meghaladja a Kötési árat.

Részvényben történő teljesítés lejáratkor, ha:
- a megfigyelési időszak alatt valamely mögöttes részvény árfolyama érinti vagy átlépi a korlátot, és a megfigyelési időszak végén a 3 részvény közül bármelyik részvény árfolyama a Kötési ár alatt van.Ekkor a befektető a 3 mögöttes részvény közül a futamidő alatt legrosszabbul teljesítő részvényből meghatározott darabszámot kap. Kifizetendő darabszám: a Névérték és a legrosszabbul teljesítő részvény Kötési árának hányadosa egészre kerekítve. Pénzbeni kifizetés: A kerekítésből adódó különbözet euróban kerül kifizetésre a 2017. április 24-i záróárral kalkulálva.
Lejárat napja 2017. április 29.
Futamidő, elszámolás 2016. április 29-től 2017. április 29-ig
Tőzsdei bevezetés A termék bevezetésre kerül a Bécsi, Frankfurti és Stuttgarti Értéktőzsdére

Részletes információk

Ügyféltájékoztató

Multi Protect általános terméktájékoztató

Letölthető dokumentumok

Alaptájékoztató
Alaptájékoztató - magyar nyelvű összefoglaló kiegészítés

Végleges feltételek
Végleges feltételek - magyar nyelvű összefoglaló

Másodlagos piac

Lejárat előtti értékesítésre korlátozottan van lehetőség, az Értékpapírok visszavásárlására a Kibocsátó valamint Forgalmazó nem vállal kötelezettséget. Ebből következően előfordulhat, hogy Ön nem tudja vagy nem a szándékai szerint tudja majd a futamidő alatt értékesíteni ezen értékpapírjait.

Kockázati tényezők

  • Az értékpapírra az osztrák jog rendelkezései az irányadók.
  • A lejáratkori érték kifizetéséért, a Multi Protect előállítója, az Erste Group Bank AG vállal kötelezettséget. Amennyiben fizetésképtelen, úgy a lejáratkori érték kifizetése kétséges.
  • Nincs tőkevédelem;
  • amennyiben a mögöttes részvénykosár valamely elemének záró árfolyama a korlát értéke alá csökken, vagy érinti azt, tőkeveszteség is lehetséges.
  • A mögöttes kosárban szereplő bármely – akár egyetlen - elem rossz teljesítménye befolyásolhatja a lejáratkori kifizetést.
  • A részvényárfolyamok esetében a termék Előállítója által alkalmazott tőzsdei árfolyamok az irányadóak, amelyek – a részvénypiac sajátosságaiból eredően, pl. egy részvényre több tőzsdén is jegyeznek árat – eltérőek lehetnek.
  • Abban az esetben, ha lejáratkor a Mögöttes termékben történő kifizetésre kerül sor, a továbbiakban az így kapott részvények tekintetében az adott részvényre vonatkozó kockázatok és egyéb jellemzők az irányadók.
  • Az elérhető lejáratkori kifizetés maximális értéke a kupon és a névérték összege, akkor is, ha a mögöttes termék ennél jobban teljesít.
  • A futamidő alatt az Értékpapír árfolyama nem 1:1 arányban követi a mögöttes részvénykosár mozgását.
  • Korlátozott értékesíthetőség, másodpiac hiánya, alacsony likviditás.

Az Erste Group 6.80% Protect Multi Germany 2016-2017 egyéb részleteiről kérjük, tájékozódjon az értékpapírok forgalomba hozatalához készült Végleges Feltételekből és az Alaptájékoztatóból, illetve azok magyar nyelvű összefoglalójából, melyek megtalálhatóak az Erste Befektetési Zrt (www.ersteinvestment.hu) valamint a Kibocsátó (www.erstegroup.com) honlapján.

A jelen dokumentumban foglalt információk nem teljeskörűek, céljuk kizárólag az adott strukturált értékpapír fajtával, illetve az egyedi termékkel kapcsolatos egyes specifikus információk megismertetése a befektetőkkel. Felhívjuk a figyelmet, hogy az Erste Group Bank AG által kibocsátott értékpapírok Kibocsátási Programja (Equity Linked Notes Programme) és a Magyarországon is forgalomba hozott egyes strukturált értékpapírok forgalomba hozatala kapcsán készült Végleges Feltételek (Final Terms), illetve azok magyar nyelvű összefoglalója a Kibocsátó www.erstegroup.com és az Erste Befektetési Zrt. (1138 Budapest, Népfürdő u. 24-26., tev. eng. szám: E-III/324/2008 és III/75.005-19/2002, tőzsdetagság: BÉT és Deutsche Börse AG) oldalán (www.ersteinvestment.hu) rendelkezésre állnak, melyeket kérjük, figyelmesen olvasson el befektetési döntése előtt. Befektetési döntése meghozatala előtt mérlegelje befektetése tárgyát, kockázatát, díjait, a számlavezetéshez kapcsolódó díjakat, költségeket és a befektetésekből származó esetleges károkat, továbbá ismerje meg a strukturált értékpapírokhoz kapcsolódó kockázatokat. Jelen tájékoztató áttanulmányozása nem helyettesíti a kibocsátói dokumentumok ismeretét.A jelen tájékoztatás a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény szerinti kereskedelmi kommunikációnak minősül.

A jelen tájékoztató tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak, a leírtak alapján sem az Erste Befektetési Zrt.-vel szemben, sem a Kibocsátóval szemben igény nem érvényesíthető. Az Erste Befektetési Zrt. a változtatás jogát fenntartja.