Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

fej: Nyesz Fiatal 195x105

Az Erste NYESZ-R előnyei

Miért előnyös Önnek az ERSTE Nyugdíj-előtakarékossági számla?

  • A döntés szabadságának lehetősége: Ön dönti el, hogy nyugdíjcélú megtakarítása milyen kockázatú, milyen várható hozamú eszközökbe kerül elhelyezésre. Ez nagyobb szabadságot és átlátható költségeket jelent Önnek az öngondoskodás terén.

  • Adómentes hozam: nyugdíjba vonulás és legalább 10 év nyugdíj-előtakarékossági számlavezetés után a számla felmondásakor a számlán történt befektetések árfolyamnyeresége illetve hozama adómentes! Amennyiben már nyugdíjas, akkor 10 év nyugdíj-előtakarékossági számlavezetés után a számla felmondásakor a számlán keresztül történt befektetések árfolyamnyeresége illetve hozama adómentes.

  • Személyi jövedelemadót is spórolhat: A jelenlegi szabályok szerint tárgyévi befizetései után évente annak 20 százaléka, maximum 100.000 forint előtakarékossági támogatás kérhető összevont adóalapja adójából. (Ha már 2020. január 1. előtt eléri az Önre vonatkozó öregségi nyugdíjkorhatárt, akkor 130.000 forint az előtakarékossági támogatás maximuma.) Az előtakarékossági támogatást az állam az Ön nyugdíj-előtakarékossági nyilatkozata alapján nyugdíj-előtakarékossági számlájára fogja átutalni, függetlenül az egyéb jövedelmeitől, ill. az adóévben igénybevett egyéb adó-visszaigénylésektől.*


Jelen tájékoztató anyag nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak és befektetési tanácsadásnak, továbbá adótanácsadásnak.

A jelen tájékoztatóban hivatkozott előtakarékossági támogatás iránti igény az adóbevallásban érvényesíthető az ügyfél összevontan adózó jövedelmének adója (SZJA) terhére, amelyet az NAV utal át nyugdíj-előtakarékossági számlára.

A jelen tájékoztatás a kiadáskor (2013.01.02) hatályos jogszabályokat veszi figyelembe. A nyugdíj-előtakarékossági számlára vonatkozó szabályok (így különösen az adójogszabályok, illetve azok értelmezései) változhatnak, amelyből eredő következményekért az Erste Befektetési Zrt. nem felelős. Ezért a megfelelő befektetési döntései meghozatala előtt kérjük, részletesen tanulmányozza át a Nyugdíj-Előtakarékossági Számlára és az azon elhelyezett befektetések adózására vonatkozó előírásokat, valamint az ERSTE BEFEKTETÉSI ZRT. mindenkori Üzletszabályzatáról, hirdetményeit és a vonatkozó szerződéseit.

A számpéldákban feltüntetett hozamok csak elméletiek, amelyek a szemléltetést szolgálják, és nem jelentenek jövőbeli hozamra vonatkozó hozamígéretet. Nem számolnak továbbá az esetleges piaci és jogszabályi változásokkal, tranzakciós költségekkel, számlavezetési díjakkal.

A jelen tájékoztatóban foglaltak nem teljes körűek és az Erste Befektetési Zrt. a változtatás jogát fenntartja.

 

Mindent a TBSZ-ről 

Részletes bemutatás
A számlatípus rövid ismertetése, és bemutatása

Előnyök
Olvassa el azokat az érveket, amelyek a NYESZ-R számla nyitása mellett szólnak.

Kinek ajánlott?
Érdemes korán kezdeni, de az idősebb korosztály számára is jó választás a NYESZ-R.

Számlanyitás
A számlanyitás részletei és egyéb tudnivalók