Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

fej: Tőkeáttételes kereskedés 195x105

Tőkeáttételes kereskedés

A befektetési hitel igénybevételével Ön megtöbbszörözheti saját tőkéjét, így nagyobb mértékben profitálhat az árfolyam emelkedésből vagy eséséből. Természetesen amennyiben az árfolyamok a befektetői várakozással ellentétesen mozdulnak el, úgy az árfolyam-veszteség többszöröződik meg.

Kinek ajánljuk?

Elsősorban a gyors piaci mozgásokat és a nagyobb tőkeáttételt kedvelő ügyfeleknek ajánljuk, de a középtávra (1-6 hónapra) befektetni szándékozó Ügyfeleink részére is előnyös lehet.

Hogyan kereskedhet befektetési hitellel?

Aktív keretszerződés esetén a folyósítás a NetBroker rendszeren keresztül automatikusan igénybe vehető.

Főbb jellemzői

  • Rugalmas, mivel egyedi kérelmének elfogadásával a keretszerződés megkötése után bármikor és azonnal igénybe vehető.
  • Befektetési hitelre vásárolható értékpapírok listája
  • A hitelhez fedezetként készpénzt és értékpapírok széles skáláját fogadjuk el , pl.: magyar államkötvényt, diszkontkincstárjegyet, Erste és ESPA befektetési jegyeket, egyes magyar és külföldi részvényeket is, a mindenkor hatályos Fedezeti és Biztosítéki hirdetményünknek megfelelően.
  • Költségkímélő, mivel Ön csak a tényleges befektetési időre fizet kamatot és az értékpapír eladásával a hitel automatikusan visszafizetésre kerül.
  • Nincs külön rendelkezésre-tartási díj.
  • Letölthető hirdetmények, Díjjegyzék.

Példa

Amennyiben Önnek 100.000 Ft van a számláján a befektetési hitel igénybevételével akár 500.000 Ft-ért is vásárolhat részvényeket, és így megötszörözheti hozamát.

  1. Tegyük fel, hogy a MOL részvény árfolyama 20.000 Ft és Ön 2.000.000 Ft szabad pénzállománnyal rendelkezik értékpapírszámláján. Ez körülbelül 100 db részvény megvásárlásához elegendő.
  2. A saját erőt a hitellel kiegészítve akár 10.000.000 Ft-ért 500 db részvényt is vehet a fenti árfolyamon.
  3. Ezután, ha a MOL részvényeket 10%-os áremelkedés esetén 22.000 Ft-on értékesítené, 1.000.000 Ft nyereségre tenne szert, így a saját tőkét 3.000.000 Ft-ra, azaz 50%-kal növelné*.

* A példában a tranzakciós költségekkel és a befektetési hitel kamatával nem számoltunk. Részletekért kérjük, olvassa el a Díjjegyzéket.