Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

Magyar Állampapír Plusz

 

A Magyar Állampapír Plusz 5 éves futamidejű, fix kamatozású, 1,- Ft-os alapcímletű értékpapír. Jegyzés útján kerül forgalomba. Jegyezni névértéken, azaz 100%-os árfolyamon lehet. Az Erste másodpiaci árjegyzést biztosít a kibocsátott Magyar Állampapír Plusz futamideje alatt.


Kinek ajánljuk a figyelmébe?

  • akiknek fontos a tőkevédelem és a biztos kifizetés, hiszen a hozamkörnyezet változásától függetlenül a lejáratakor biztosított a befektetett tőke kamattal növelt értékének kifizetése;
  • akik előnyben részesítik az átlátható befektetési megoldásokat, hiszen a Magyar Állampapír Plusz a piaci folyamatoktól függetlenül az előre meghatározott kamatot fizeti;
  • akiknek fontos, hogy a Magyar Állam, mint Kibocsátó biztosítsa a Magyar Állampapír Plusz kifizetéseit (kamat + tőke);


Aktuálisan jegyezhető termék paraméterei

Elnevezés Magyar Állampapír Plusz 2024/02
Sorozat kódjele N240617
ISIN kód HU0000403779
Kibocsátó Magyar Állam
Kibocsátás napja 2019. június 17.
Lejárat napja 2024. június 17.
Futamidő 5 év
Forgalomba hozatal Jegyzés útján
Jegyzési időszak 2019. június 11. – 2019. június 14.
Névérték 1HUF
Kamatozás jellege Fix, sávos kamatozású
Kamat mértéke Nyilvános ajánlattétel szerint
Jegyzési árfolyam 100% (azaz 1 HUF)
Tőkevédelem A Magyar Állampapír Plusz lejáratakor a befektetett tőke kifizetésre kerül.
Kamatfizetés napja 2019. december 17,,  2020. június 17., 2021. június 17., 2022. június 17., 2023. június 17., 2024. június 17.
Magyar Állampapír Plusz jegyzésében résztvevők köre Devizabelföldinek vagy devizakülföldinek minősülő természetes személy.
Jegyzés során alkalmazandó allokációs eljárás Arányos elosztás. Azaz amennyiben a kibocsátásra került Magyar Állampapír Plusz mennyisége kisebb, mint a lejegyzett mennyiség, úgy minden egyes Ügyfél jegyzésének arányában részesül a kibocsátásra került mennyiségből. A kielégítési sorrend: belföldi magánszemély, külföldi magánszemély.
Másodlagos piac Az Erste Befektetési Zrt. napi vételi árfolyamot jegyez a Magyar Állampapír Plusz sorozatra, így a Magyar Állampapír Plusz a futamideje alatt is eladható. A kamatjuttatás napját követő 5 munkanapos időszakban ez nettó 100%-os vételi árfolyamot jelent, egyéb esetben az árfolyam ettől eltérhet.
Értékpapír elszámolása Másodlagos forgalmazás során T nap.
Befektetői kör másodlagos piacon Megegyezik az elsődleges forgalombahozatal kapcsán megjelölt befektetői körrel.


Részletes információk

Nyilvános Ajánlattétel - Aktuális (PDF)

Ismertető (PDF)


Kockázati tényezők

  • Kibocsátói kockázat, Magyar Állam kockázati besorolásának negatív irányba történő elmozdulása
  • Másodlagos piac likviditásának hiánya: ami azt eredményezi, hogy egy esetleges lejárat előtti eladás esetén veszteség érheti Ügyfelet.
  • A tőkevédelem kizárólag a Magyar Állampapír Plusz lejáratig való tartása esetén érvényes.
  • Amennyiben a Kibocsátó döntése alapján nem a teljes lejegyzett mennyiség kerül kibocsátásra, úgy előfordulhat olyan eset, hogy Ügyfél számlájára kevesebb Magyar Állampapír Plusz kerül jóváírásra, mint amennyit jegyzett.
  • Amennyiben a Kibocsátó fizetésképtelen, úgy a tőke és a kamatok kifizetése kétséges.


Adózási tudnivalók

Az adózási tudnivalók nem tartalmaznak teljes körű információkat. Az adófizetéssel kapcsolatos kérdések pontosan csak az ügyfél egyedi körülményei alapján ítélhetőek meg, melyek a jövőben változhatnak is. Az adójogszabályok és azok értelmezései változhatnak, az abból fakadó következményekért az Erste Befektetési Zrt. nem tehető felelőssé.Az Szja. tv. alapján a magyar lakossági állampapírok, mint nyilvánosan forgalomba hozott és forgalmazott, a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény szerint hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok és egyben a magyar állam által kibocsátott, a lakosság mint befektetői célpiac részére forgalomba hozott hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok, amelyekből származó kamatjövedelem 2019. június 1-től érvényes jogszabályok alapján nem minősül jövedelemnek, és így mentesül a kamatadó megfizetése alól.


Hogyan adhat megbízást?

Az Magyar Állampapír PluszNetBroker rendszerünkön keresztül is elérhető!

Ha a NetBroker online kereskedési rendszerben beadható megbízásokkal kapcsolatban érdekődik, kérjük, keresse ügyfélszolgálatunkat!

06 1 235 5151

Üzletkötőnek szeretné beadni állampapír megbízásait? Keresse kollégáinkat a 06 1 235 5885 telefonszámon!


archív dokumentumok

Nyilvános Ajánlattétel - 2019.06.03. (PDF)-